Kend og befri dine traumer
Traumer i dit ubevidste sind
Så gjorde du det igen. Du hoppede i med begge ben.
Hvorfor?
Dit sind er komplekst, hvor 90 % af dine handlinger er baseret på dine ubevidste tanker og følelser i dit ubevidste sind.
Den del af sindet som fungerer automatisk, helt uden at du ved det.
Den del af sindet som får dig til at trække vejret automatisk, løfte det ene ben efter det andet automatisk. Den del af sindet som har lagret alle dine tidligere oplevelser i kroppen og i nerverne.
Men det er også i det ubevidste sind at dine traumer ligger gemt. Traumer som spænder ben for det liv som du gerne vil have.
Traumer, som spænder ben for at du kan føle dig fri, tillidsfuld og rolig. Både når du er dig selv, og når du er sammen med andre.
Selvom det måske lyder tosset, så er dine traumer skabt i den bedste hensigt.
De er skabt for at passe på dig fremadrettet.
Men vores ubevidste sind er ikke super fornuftig og velovervejet, da der kan ske forvrængninger og misforståelser i lagringen af information.
Lagringer med generaliseringer, såsom:
"Jeg er nødt til at føle frygt, når..."
"Når han eller hun siger sådan, betyder det altid..."
"Jeg dur ikke til..."
"Sårbarhed er det samme som svaghed"
...and so on.
Derfor kan vi som mennesker på den ene side, med vores logiske fornuft/det bevidste sind, godt vide hvad der er klogest.
På den anden side er den ubevidste del af os (de 90% af sindet), som kan få os til at reagere helt modsat af, end hvad vi egentligt ønsker os.
Din forsvarsmekanisme og erkendelse
Din forsvarsmekanisme i dit ubevidste sind kan være mere eller mindre stærkt.
Måske benægter det at du overhovedet har et traume, fordi det gør for ondt at kigge på.
Måske er det din omgangskreds der gang på gang prøver at gøre dig bevidst om dit problem. Uden held.
Eller måske er det alligevel lykkedes dem en lille smule. Fordi du nu er lidt mere åben og netop læser dette blogindlæg. Stærkt gået! Tillykke til dig.
Uden erkendelsen af at udfordringerne ligger inden i dig selv, måske dybt begravet, så er der lang vej til forandringer.
På den måde vil du sidde fast i en evig traume og handle i en limbo som spænder ben for dig selv og dine omgivelser.
Genkend din forsvarsmekanismes overaktivitet
Du ønsker ikke at gå ind i din problematik, specielt når det handler om dit eget ansvar i den.
Du bliver angstfyldt eller vred bare du taler om det der er svært
Du flygter ved at gå ind i dig selv, blive distræt eller lave overspringhandlinger (Det kan sagtens være tv, overspisning, overarbejde eller en helt anden afhængighed)
Du overtænker en helt masse
Din krop reagerer
Du kan blive ekstra træt og føle dig magtesløs
Når du skal udvikle dig er det naturligt at din forsvarsmekanisme er aktiv, men hvis den er overaktiv, så betyder det at du sidder fast. Derfor er det første skridt at erkende at dit system er overaktivt, og på hvilken unik måde den viser sig for dig.
Hvordan erkender du at systemet er overaktivt?
Ved at blive opmærksom på dine triggere, der hvor du reagere, kan du tydeligt mærke at dit system og din forsvarsmekanisme er overaktiv.
Jeg nævner her i fling nogle ord og personer som måske trigger dig. Hvis du bliver trigget, så er det fordi der ligger et traume gemt, som blot ligger klar til at blive forløst.
Kontrol, fleksibilitet, egoisme, ansvar, dominans, afvisning, alene, tvivl, mod, tillid, ro, nyt, gammelt, kedsomhed, nærvær, fælleskab, afvigelse, fejl, konflikter, forventninger, hjælp, sårbarhed, overbærenhed, glemsomhed, kritik, opmærksomhed, din mor, din far, din søster, din bror, din kone/mand, dit barn, din kollega, din medarbejder, din chef, en bestemt type af mennesker.
Traumebehandling hos Thinggaard Terapi
Spoiler alert. Dit traume ønsker at skamme sig, og derfor gemmer det sig ofte bag andre situationer som du følelsesmæssigt måske bedre kan håndtere.
At arbejde sig selv til udmattelse: I stedet for at mærke smerten fra tidligere svigt, fokuserer du på at holde dig travl og produktiv, så du ikke behøver at føle dig utilstrækkelig.
Over-pleasing af andre: For at undgå følelsen af at blive afvist, tilpasser du dig konstant andres ønsker og behov, selvom det går ud over dine egne grænser.
Kontrolbehov i relationer: Frygten for at miste kontrollen kan dække over en dybere angst for svigt eller forladthed, som du forsøger at beskytte dig imod ved at kontrollere situationer og mennesker omkring dig.
Perfektionisme: En trang til perfektion kan handle om at skjule en grundlæggende følelse af ikke at være god nok; det bliver en måde at undgå kritik eller at føle sig uværdig.
Isolering og tilbagetrækning: Nogle gange vælger du at trække dig fra sociale sammenhænge for at undgå risikoen for at blive såret, selvom det reelt handler om en dyb følelse af ensomhed og frygt for afvisning.
Raseri eller irritation over småting: Bag vrede og irritation kan der gemme sig en følelse af sårbarhed eller magtesløshed, hvor det er lettere at reagere med afstand end at konfrontere de egentlige følelser.
At tage al skylden: Du tager automatisk skylden på dig for at undgå at se på, hvordan andre har skadet dig, og dermed undgår du også at konfrontere behovet for at sætte grænser.
At overfylde kalenderen: Ved konstant at være optaget af sociale eller arbejdsrelaterede opgaver, undgår du at være alene med dine tanker og følelser.
Selvsabotage og udskydelse: Frygten for at fejle (eller lykkes) kan få dig til at udsætte ting, så du undgår at stå ansigt til ansigt med din egen usikkerhed.
Overdreven bekymring for andres meninger: Det bliver nemmere at fokusere på, hvad andre tænker, end at håndtere den indre skam over, hvem du måske selv føler, du er.
I terapi hos mig vil første session ofte være med den hensigt at forstå hvor du er henne i din proces.
Mine øre er skarpe, så jeg lytter og lægger mærke til de undertoner du fortæller mig.
I mente skriver jeg ned hvad jeg gerne vil spørge mere ind til, til næste gang.
For når du kommer hos mig, så kommer du ofte med dine symptomer. Stress, kropslige reaktioner, dårlige vaner osv. Min opgave er at finde ind til det der ligger bagved.
Når først jeg trækker i en tråd, ved at stille specifikke spørgsmål, og give dig viden om sindet, da vil spindelvævet af tanker og handlinger forandre sig. Ved traumeforløsning i det ubevidste sind, i en hypnotisk tilstand, vil det blive trukket yderligere i den oprindelige situation hvor traumet opstod.
På den måde regulere vi skånsomt i dit sind på et dybt niveau, hvor du får nye strategier og redskaber til fremtiden.
Er du yderligere nysgerrig på hvilke metoder jeg gør brug af i din hypnotiske tilstand?
Så er du meget velkommen til at kontakte mig.
Kh. hilsen Denise, Thinggaard Terapi
Ps, Alle har traumer.